Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
MENU

Behandelmogelijkheden

 

Dry needling

Dry needling is een techniek, waarbij spier of bindweefsel wordt aangeprikt. Hierdoor ontspant het weefsel onmiddellijk. Ik heb er inmiddels jarenlange ervaring mee en ben erg enthousiast over deze behandelmethode. Voor pijnklachten, die voortkomen vanuit littekens, ook uit littekens die zijn ontstaan in de bekkenbodemspieren tijdens een bevalling, hebben wij een speciale dry needling behandeltechniek. De dry needling behandelmethode is zo effectief, dat wij deze behandelwijze ook aanbieden aan collega’s middels nascholing.

TENS

TENS wordt toegepast bij de bestrijding van diverse pijnklachten zoals pijn in het urogenitale gebied en het anale gebied, maar ook bij b.v. te heftige blaasaandrang. Via het TENS apparaat, dat zo groot is als een mobiele telefoon, wordt een lichte elektrische prikkel afgegeven die de [pijn]prikkel dempt. Uiteraard geven wij uitleg en instructie over hoe de TENS te gebruiken. Om een optimaal effect van de TENS te bereiken, is er een op maat gesneden persoonlijk advies nodig.

Littekenbehandeling

Het behandelen van  pijnklachten  door littekenweefsel dat vervelend voelt en ´trekt´ is mogelijk in de praktijk. Ik heb samen met de collega’s uit Groningen een goed werkende behandeling ontwikkeld voor littekenweefsel in het buik en bekkengebied.

Medical Taping

Het gebruik maken van flexibele tape om spieren te stimuleren, ontspannen of ondersteunen.

 

 Voor meer informatie of om een afspraak te maken: mail of bel 0628503631