Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
MENU

Vergoedingen 

 

Zoals je wellicht in het nieuws hebt meegekregen is er een aktieve beweging ontstaan van zorgverleners waaronder fysiotherapeuten, die zich niet meer kunnen verenigen met de manier waarop de meeste zorgverzekeraars met ons als zorgverleners omgaan. 
Ook ik kan me niet langer vinden in het beleid van de zorgverzekeraars aangaande de contracten.

 

Consequenties voor jou als client:

Vanaf 1 januari 2020 heeft Bekkenzorg Inge Hemel geen contracten meer met zorgverzekeraars.

Je krijgt je na de behandeling een nota. Deze dien je aan het einde van de behandeling zelf aan Bekkenzorg Inge Hemel te voldoen, per pin. Je krijgt een nota per mail.

Je kunt deze nota indienen bij jouw zorgverzekeraar. Vergoeding voor fysiotherapie vindt plaats vanuit je aanvullende verzekering. Hoogte van de vergoedingen varieren per verzekeraar en wisselt tussen ongeveer 50% en 100%. Heb je een natura polis, dan krijg je in de regel een deel vergoed, heb je een restitutie polis dan krijg je meestal alles vergoed. 

 

niet gecontracteerde zorg, wat betekent het?

zoek je vergoeding

 

 

Het bovenstaande overzicht is indicatief. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Het tarief voor een behandeling in de praktijk is vanaf 15 juli 2024 €63,00

 

Vergoeding uit de basisverzekering?
Dat kan als er sprake is van urineverlies.  Je hebt wel een verwijsbrief van huisarts of specialist nodig waarop urine incontinentie vermeld staat. Je mag per verzekeraar één keer in je leven gebruik maken van deze voorziening.

Een verwijzing voor bekkenfysiotherapie kan gegeven worden door de uroloog, de gynaecoloog, de chirurg, de maag-darm-lever-arts of de huisarts. Het is echter niet verplicht, omdat voor behandelingen fysiotherapie al enige jaren geen verwijzing meer nodig is.

 

 

Bij verhindering, ongeacht de reden, dien je uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen. Zeg je af binnen deze afzegtermijn dan wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

 

Nog vragen? Bel dan gerust.