Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg

Welkom

Welkom op de site van Bekkenzorg Inge Hemel, praktijk voor Bekkenfysiotherapie.

 

Meer dan 20 jaar ervaring

Geen wachtlijsten

In het kraambed ook behandeling aan huis mogelijk

 

De Praktijk is gevestigd in Doetinchem en in Ulft. (zie de pagina ’contact’) 

 

! Nieuws van de Praktijk...

Er is een nieuw apparaat in de praktijk, de INDIBA. Dit in het kader van een onderzoek waarbij er een speciale behandeling gegeven wordt voor vrouwen die nog last hebben van het litteken van de knip 6 weken na de bevalling. Neem gerust contact op waneer je denkt dat dat wellicht iets voor jou kan betekenen. Wanneer je in aanmerking komt voor het onderzoek krijg je de behandelingen gratis. Last van je litteken hoort niet en sowieso is dat vaak goed te behandelen. Schroom dus niet. 

 

Publicatie op-ed artikel    We dont need another McKinsey report

  

Mei 2024.. Super trots, leuk te laten weten dat we in Afrika inmiddels  een 3 jarig project gestart zijnt om vrouwen op het platteland van Zuid Afrika te helpen met hun bekkenbodemklachten. Pelvic Healthcare Limpopo genaamd. Het behelst een community based project waarbij door ons getrainde bekkenfysiotherapeuten in hun eigen regio de vrouwen gaan bezoeken en het gaan hebben over bekkenbodemproblemen. We hopen dat er zo veel eerder klachten gesignaleerd worden, behandeld kunnen worden en verwezen kunnen worden indien nodig. Vrouwen op het platteland zoeken nu nauwelijks hulp , vaak ook uit onwetendheid en schaamte. Ze komen daardoor pas heel laat in het zorgsysteem, als ze er al komen. Het leed is groot. Stel je voor dat je urine of ontlasting verliest, geen geld hebt voor opvangmateriaal, maar je moet wel de kost verdienen. dat gaat dus niet. Of ze doen het omringt met heel veel schaamte. Door onwetendheid ervaren vrouwen ook discriminatie, verstoting en zakken derhalve weg in diepe armoede en isolatie. Stiudenten vertelden verhalen over vrouwen met verzakkingen die ’behekst’ genoemd worden.  at terwijl er in veel gevallen iets "relatief eenvoudig" iets aan te doen is met bekkenfysiotherapie en verwijzing naar het juiste behandelteam. Daarom ben ik zo blij dat we daar wat kunnen doen. Parallel aan het project starten we een onderzoek naar de kwaliteit van leven van deze vrouwen voor en straks na behandeling. We hopen over 3 jaar met de data een mooi artikel te kunnen schrijven om het probleem nog meer evidence based aandacht te geven.

 20 bekkenfysiotherapeuten in training  lesgeven module1

Van 25 september tot 25 oktober 2023 ben ik in Zuid Afrika geweest om samen te werken met dr Dakalo Muavha, urogynaecoloog.

Dr Dakalo Muavha

Hij werkt daar in de provincie Limpopo en maakt zich al een aantal jaar hard voor de vrouwenzorg. Met name voor vrouwen uit plattelandsgebieden die moeilijk toegang hebben tot de medische zorg in de stad. We hebben een fundering gelegd voor een multidisciplinaire samenwerking in de gehele provincie, gewerkt aan awareness op het gebied van bekken en bekkenbodemklachten en fysiotherapeuten geschoold in het onderkennen van deze problemen. 

Jullie kunnen nog even kijken naar de reis via polar steps. De link staat hier. werken-zuid-afrika

 

 

23 mei 2023...Leuk nieuws... samen met onze collegas verloskundigen Kirsten en Myrna hebben Mariska Slotman en ik een podcast opgenomen over bekkenfysiotherapie en haar plaats in de geboortezorg! 

zie hier de link om te luisteren  podcast Verloskundig Baken...een portret van de bekkenfysiotherapeut

 

Juni 2023..Interview met Zon voor jou uit Doetinchem over bekkenfysiotherapie  Interview Zon voor jou juni 2023

 

We weten het vaak niet van elkaar, maar klachten in het bekken en bekkenbodemgebied komen vaak voor. Bij vrouwen èn mannen.

 

Wil je graag weer kunnen spelen met je kinderen of kleinkinderen zonder urineverlies? Weer op pad kunnen zonder je zorgen te maken of er een toilet in de buurt is? Geen pijn meer ervaren in liezen of genitaliën? Weer kunnen vrijen zonder pijn? Weer makkelijk naar het toilet kunnen voor ontlasting? Geen last meer hebben van trekkende en pijnlijke littekens na een bevalling of operatie? Kijk dan even verder!

 

Ik heb ruime ervaring in het behandelen van klachten in het bekkengebied bij mensen die negatieve ervaringen in dit gebied hebben opgedaan in het leven, bijvoorbeeld negatieve seksuele ervaringen.

 

NB Let op de veranderingen in manier van vergoeden per 01-01-2020. Zie de actuele informatie onder ’vergoedingen’in het menu

Plasklachten        

Ontlastingsklachten                       

Seksuele klachten                                                                

Gynaecologische klachten                                       

Zwangerschapsklachten

 

Voor meer informatie of om een afspraak te maken mail, of bel 0628503631

 Bekkenzorg praktijkfolder