Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
MENU

Wie ben ik

Mijn naam is Inge Hemel (1966).

 

Van huis uit ben ik bekkenfysiotherapeut en daarbinnen is mijn specialisme sinds jaren het behandelen van mensen met seksuele disfuncties vanuit het medisch-lichamelijk perspectief. Maar seksuele klachten hebben veelal direct te maken met (g)een seksuele relatie en zo werd mijn interesse voor de dynamiek van (seksuele) relaties al in de beginjaren van mijn werk gewekt. Er ontstond bij mij de drive om de interactie tussen intimiteit, seksueel verlangen en eigenheid in een langdurige relatie grondig en vanuit verschillende invalshoeken te onderzoeken.

Ook heeft een groot deel van de mensen die bekkenbodemklachten hebben te maken gehad met negatieve seksuele ervaringen in de voorgeschiedenis. Ik ben in 2020 gestart om mensen die seksueel negatieve ervaringen hebben meegemaakt te begeleiden op weg naar heling.  

De verschillende scholingen die ik op dit terrein gevolgd heb: Medische Seksuologie (Wenkebachinstituut Groningen), Basis-en advanced training Sexual Grounding Therapy®(FSGT, Nijmegen), Emotioneel Lichaamswerk (diverse scholingen), opleiding Systemisch Werken (Phoenixopeidingen Utrecht), Emotionally Focused Therapy (Stichting EFT, Houten), "Seks en systeem"(M. Emmelkamp en E. Aptroot, Zwolle), Opleiding Systeemtherapie (E. vd Velden, Zutphen),  School voor relatietherapie (J.Lens, M. Michielsen, Antwerpen) en opleiding traumaseksuologie (Excetra Expertise Centrum Traumaseksuologie, P. J. Schouten).